Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر‌هوشنگ احسانی متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره بروز سوختگی و آسیب‌هایی که به دنبال آن ایجاد می‌شود، اظهار کرد: به طور کلی سوختگی‌ها را به ۲ دسته حرارتی و شیمیایی تقسیم بندی می‌کنند، سوختگی‌های حرارتی بر اثر برخورد حرارت آتش و مواد اشتعال‌زا ایجاد می‌شود، سوختگی‌های شیمیایی اغلب بر اثر برخورد پوست با مواد اسیدی یا قلیایی به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بیشتر بخوانید: درمان سریع سوختگی با موادی باورنکردنی

وی با تاکید بر اهمیت شست و شو بعد از بروز سوختگی‌های شیمیایی، گفت: بعد از بروز سوختگی‌های شیمیایی اولین اقدام باید تماس طولانی مدت محل سوختگی با آب باشد، دمای آب تاثیر چندانی بر عملکرد آن ندارد پس نیازی نیست به دنبال تهیه آب سرد برای کمک به فردی که دچار سوختگی شده است باشیم، اما به طور کلی توصیه می‌کنیم از آب ولرم برای این کار استفاده کنید.
احسانی با اشاره به اینکه شست و شو با آب در سوختگی با مواد اسیدی و مواد قلیایی باید صورت بگیرد، بیان کرد: سوختگی‌های حرارتی نیازی به قرار گرفتن در معرض آب ندارند و حتی شاید بهتر باشد که در تماس با آب قرار نگیرند، اگر سوختگی سطحی باشد استفاده از کمپرس یخ در اطراف ناحیه سوختگی می‌تواند کمک کننده باشد و التهاب ناشی از سوختگی را کاهش می‌دهد.

این متخصص پوست و مو ادامه داد: سوختگی با درجات ۱ تا ۴ و با توجه به عمق آن تعیین می‌شود، در سوختگی‌های درجه ۴ ضخامت بخش آسیب دیده بسیار زیاد است و سوختگی به اعماق بیشتری از پوست نفوذ می‌کند و به همین صورت سوختگی درجه ۱ سطحی‌تر است و آسیب کمتری به بیمار می‌رساند.   اقدام‌های اولیه برای درمان بیماران دچار سوختگی وی تشریح کرد: قدم اول برای درمان بیماران آسیب دیده بر اثر سوختگی تعیین وسعت و درجه آن است، پماد‌هایی که برای درمان سوختگی از آن‌ها استفاده می‌کنند گاهی پماد‌های آنتی بیوتیک هستند که علاوه بر رفع علائم آزار دهنده مثل خارش، سوزش و درد ناشی از سوختگی، از بروز عفونت هم جلوگیری می‌کند.   بیشتر بخوانیدتشخیص نوع سوختگی و راه‌های درمان آن/ ممنوعیت استفاده از خمیردندان و سیب زمینی روی سوختگی
احسانی افزود: گروه دیگری از پماد‌های که برای کمک به بیماران سوختگی استفاده می‌شود، پماد‌های ترمیم کننده هستند و بعد از آن با توجه به شرایط بیمار برای از بین بردن اختلالاتی مثل قرمزی شدید، ایجاد گوشت اضافی و مواردی مانند این از کرم‌ها و دارو‌های مخصوص استفاده می‌شود.

انتهای پیام/  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۸۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن